1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. 1. Kadın için Sanat Festivali Başladı
1. Kadın için Sanat Festivali Başladı

1. Kadın için Sanat Festivali Başladı

Artivist Sanat Atölyesi’nin düzenlemiş olduğu 1. Kadın İçin Sanat Festivali düm başladı.

A+A-

Artivist Sanat Atölyesi’nin düzenlemiş olduğu 1. Kadın İçin Sanat Festivali dün başladı. Kıbrıs’ın önde gelen kadın sanatçılarından Neşe Yaşın’ın konuşması ile başlayan etkinlik, yan flüt solosu eşliğinde resim, heykel ve fotoğraf sergisi ile devam etti. 

Açılış konuşmasının hemen ardından Linnea Franda'nın solo flüt performansı eşliğindegezilen sergide; Sevcan Çerkez'in ve Toya Akpınar'ın kadın temalı heykelleri, Güliz Gözügüzel'in Hiçliğin 'Ortasında Kadın' temalı resimleri, Şansver Ecem Çolakoğlu'nun 'Çizgisel Kadınlar' temalı resimleri ve Çağrı Peköz'ün 'Objeleşmeyen Kadın' temalı fotoğraf sergisi bulunmaktaydı.

Serginin ardından performans sanatçılarının performansları ile devam eden etkinlik gece boyunca sanatseverlerden beğeni topladı. Sevim Akpınar, Liliya Biroğul ve YuliyaMeyzin Hermaniuk'un "She/LL" performansı ile Bedesten farklı bir atmosfere bürünüp adeta can buldu. Artivist Sanat Atölyesi sanatçılarından İdil Geliç Canateş "Çileğin Cinsiyeti" video enstelasyon ve performansı ile insanlığın yeniden can bulmasının sırrının ise doğaya dönmesinde olduğunu vurgulayıp, doğa ana olan kadının öneminin altını çizdi. Dario Fo'nun Tecavüz adlı oyunu Artivist Sanat Atölyesi Sanatçıları İdil Geliç Canateş ve Havva Güleş'in emekleri ile sterotip bir oyun olarak değil, bir solukta başlayıp biten, ama izleyiciyi soluksuz bırakan bir performansa dönüştü. Artivist Sanat Atölyesi Sanatçısı Ezgin Akpınar'ın koreografisi olan "Sarsılmaz" performansına hayat veren dans sanatçıları Refia Örs, Fatoş Biçentürk ve İçim Ağlamaz ile festival ilk gününün kapanışını yaptı.

Farklı disiplinlerden oluşan Artivist Sanat Atölyesi sanatçılarının ve misafir sanatçıların (Sevcan Çerkez, Toya Akpınar, Güliz Gözügüzel, Sevim Akpınar, Lilya Birogul, YuliyaMeyzin Hermaniuk, Linnea Franda) eser ve performansları 22 Mart’a kadar 18:30-20:30 saatlerinde Lefkoşa Bedesten’de izlenebilecek.

Artivist Sanat Atölyesi 

Artivist Sanat Atölyesi; aktivizm ile sanatı iç içe geçirerek; ada genelinde dert edilmiş konuları ele alarak, sanat alanında üretim sağlamak hedefindedir. Farklı tiyatro, dans, heykel, resim, heykel, fotoğraf, müzik vb. birçok farklı disiplinlerden bir araya gelen sanatçıların eserleri ile Kıbrıs coğrafyasının sorunları ele alınmaktadır. Ayrıca

Bu haber toplam 3651 defa okunmuştur
Etiketler : ,