1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 1 Eylül yine ortak kutlanacak
1 Eylül yine ortak kutlanacak

1 Eylül yine ortak kutlanacak

Kıbrıslı Türk ve Rum örgütler müzakereler sürerken kritik günlerden geçildiğine işaret ederek, sürecin başarıya ulaşabilmesi için ciddi bir toplum desteğine ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

A+A-

Kıbrıslı Türk ve Rum örgütler 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle ortak etkinlik düzenleyecek. Bu yılki etkinlikler kapsamında 18 Eylül'de barış yanlısı çalışmalarıyla tanınan Türk ve Yunanlı sanatçılar Zülfü Livaneli ile Maria Faranduri sahne alacak.

Etkinliklerle ilgili bilgi vermek amacıyla basın toplantısı düzenlendi. Lefkoşa’da Ara Bölge’de bulunan Dayanışma Evi’nde yer alan basın toplantısı saat 11.20’de başladı. Hazırlanan ortak metnin Türkçesi KTAMS Genel Sekreteri Güven Bengihan, Rumcası ise PEO Genel Sekreteri Pambis Kyritsis tarafından okundu.
1 Eylül Salı akşamı PEO, Dev-İş, KTAMS, KTOEÖS, KTÖS, BES, Türk-Sen ile İki Toplumlu Barış İnisiyatifi tarafından organize edilen etkinlik için saat 18.00’de Kıbrıslı Türk örgütler Kuğulu Park’ta toplanacak ve saat 18.30’de Dayanışma Evi’ne doğru yürüyüşe geçecek. Dayanışma Evi önündeki etkinlik saat 19.00’da başlayacak.

LİVANELİ-FARANDURİ KONSERİ 18 EYLÜL’DE ÇETİNKAYA SAHASI’NDA
Bu yılki etkinlikler kapsamında barış yanlısı Türk kompozitör Zülfü Livaneli ile Yunanlı Şarkıcı ve mücadeleci Maria Faranduri sahne alacak. Konser 18 Eylül Cuma akşamı saat 18.00’de ara bölgede bulunan Çetinkaya Sahası’nda yer alacak.
Ortak açıklamada Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik aciliyet vurgulandı ve örgütlerin  BM’nin ilgili kararlarında belirtildiği şekilde iki toplumun siyasi eşitliğinin, tek egemenliğini, tek vatandaşlığının ve tek uluslararası kimliğin olacağı, iki bölgeli iki toplumlu federasyon çözümüne yönelik çabalara bağlı olduğu kaydedildi.

Adil bir çözüme olabildiğince kısa sürede ulaşmak için iki lideri bugüne kadar üzerinde anlaşmaya varılmış olan noktalar temelinde iyi niyetle çalışmaya davet eden örgütler, ortak açıklamada “İki toplumun ilerici güçlerinin ortak eylemi ve dayanışması kin ve düşmanlığa karşı güçlü bir direniş olup, şovenizmin, ırkçılığın ve neofaşizmin geliştirilmesinin önüne set çekmektedir” ifadelerine yer verdi.
Basın toplantısında tüm halka düzenlenecek etkinliklere katılma çağrısı da yapıldı.

TAK

Bu haber toplam 1516 defa okunmuştur