1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 1 Ekim’de itham edilecek
1 Ekim’de itham edilecek

1 Ekim’de itham edilecek

Değirmenlik’te eşi Necla Çağdaşoğluları’nın öldürülmesiyle ile ilgili tutuklanan 64 yaşındaki Ö.Ç’nin ön tahkikat (PI) duruşması 1 Ekim’de yapılacak

A+A-

Didem MENTEŞ

Değirmenlik’te 4 Ağustos tarihinde kocası ile oğlunu ayırmaya çalıştığı sırada av tüfeği ile vurularak hayatını kaybeden Necla Çağdaşoğluları’nın öldürülmesiyle ilgili tutuklanan zanlı Ö.Ç’nin ön tahkikat (PI) duruşması 1 Ekim Çarşamba günü yapılacak. Bu arada zanlı Ö.Ç’nin davaları görüşülünceye kadar tutuksuz yargılanması için Yüksek Mahkeme’de açılan davada 19 Kasım 2014 tarihine ertelendi.
6 Ağustos’tan beridir Merkezi Cezaevi’nde tutuklu bulunan zanlının davaları görüşülmek üzere dün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
Ceza Davaları Yargıcı Gökhan Asafoğulları huzurunda görüşülen dünkü duruşmada İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Yardımcısı İbrahim Ruso ve zanlı avukatı mahkemede hazır bulundu.
Yargıç Asafoğulları, zanlı Ö.Ç’nin aleyhine getirilen davalarla ilgili olarak itham edilmek ve ön tahkikat duruşmasına başlanmak üzere duruşmayı 1 Ekim 2014 tarihine tehir etti.

Olay nasıl olmuştu?
Değirmenlik’te 4 Eylül tarihinde saat 14:30 sıralarında Posta Sokak B/17 adresinde sakin Ö.Ç. (E-64), ailevi sebeplerden dolayı oğlu M.Ç ile tartıştığı sırada, tamir maksatlı tasarrufunda bulundurduğu dolu av tüfeğini adı edileni vurmak için ateşlemesi sonucu orada bulunan 64 yaşındaki eşi Necla  Çağdaşoğlulları’nı ve M.Ç’yi de sol bacağından yaralamıştı.
Olayda ağır yaralanan Necla Çağdaşoğulları kaldırıldığı Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesinde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirmişti. M.Ç ise tedavisinin ardından taburcu olmuştu.
Olay sonrası mahkemeye çıkarılan zanlı, 6 Ağustos tarihinde cezaevine gönderilmişti.

Bu haber toplam 1979 defa okunmuştur