1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 1 ay tutuklu kalacak
1 ay tutuklu kalacak

1 ay tutuklu kalacak

Lefkoşa’da Kermiya geçiş noktasından kuzeye giriş yapmak isterken uyuşturucu ile yakalanan zanlı T.T dün teminata bağlanmak üzere mahkeme huzuruna çıkarıldı.

A+A-

Lefkoşa’da Kermiya geçiş noktasından kuzeye giriş yapmak isterken alınan ihbar üzerine aracında arama yapılmak istendiği sırada tasarrufunda bulunan uyuşturucuları dışarı atmak isterken yakalanan zanlı T.T dün teminata bağlanmak üzere mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren Polis memuru Murat Döşenci olayla ilgili bulguları aktardı. Döşenci huzurda bulunan zanlı T.T’nin daha önceden ülkeye uyuşturucu madde sokacağının bilgisi alınması üzerine takibe alındığını söyledi.

3 poşette, 2 gram hintkeneviri ve 12 gram kokain…

Polis zanlının 5 Kasım 2018 tarihinde, saat 20.00 sıralarında,  Kermiya geçiş noktasından kuzeye giriş yapmak istediği esnada aracının polis tarafından kontrol edileceğini anlaması üzerine tasarrufunda bulunan 3 ayrı poşet şeklindeki 2 gram hintkeneviri ve 12 gram kokain türü uyuşturucu maddeyi yere attığının tespit edildiğini mahkemeye aktardı. Polis zanlının suçüstü tutuklandığını ve mesele ile ilgili olarak 1 gönüllü ifade verdiğini, ifadesinde ülkemize kumar oynamak için geldiğini ve söz konusu maddeleri kendi kullanımı için getirdiği beyanında bulunduğunu söyledi. Polis memuru Murat Döşenci zanlının gönüllü ifade verip suçunu kabul ettiğini ve ülkede yasal statüsü bulunmadığını söyleyerek mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlamasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Cenkay İnan zanlının ilerde görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile 1 ayı aşmamak üzere merkezi cezaevinde hükümsüz tutuklu olarak beklemesine emir verdi

Bu haber toplam 1353 defa okunmuştur
Etiketler : ,